Samponok kiválasztása

A samponok kiválasztása nem túl bonyolult, ha egy cégnek a választéka 3-4 féle samponból áll. Általában a kereskedelmi forgalomban 3-4 féle problémára kínálnak megoldást, viszont a fodrász termékek kínálatában általában 6-10 féle termék közül választunk. A különbséget az okozza, hogy a professzionális termékekben nagyobb a hatóanyag tartalom és nagyobb a választék. Itt a fodrász szaktudására van szükség. Alapvetően két részre oszthatjuk fejbőr és haj problémákra. Elsődleges, hogy ha van, akkor a fejbőr problémát kell kezelni. Sorrendben az elfogadott prioritás: a korpásodás, érzékeny fejbőr, hajhullás, zsírosodás. A gond az, hogy mostanában a legtöbb cég nem foglalkozik a fejbőr kezelésekkel, de azért vannak erre specializált termékek.

MÉLYTISZTÍTÓ SAMPON - eltávolítja a mély szennyeződést a hajról (hajlakk, zselé, wax, uszodai klór maradvány, szilikon és sajnos a városban lakó embereknek a szmog és még sok más.Haj problémák:

VÍZHIÁNYOS HAJRA VALÓ SAMPON - a vízhiányos haj kezelésére (minden hullámos és göndör hajra, ill. ha érzed, hogy a hajad merev valószínűleg vízhiányos)

VÉKONYSZÁLÚ HAJRA VALÓ SAMPON - a hajszál vékonyságánál fogva hajlamos a zsírosodásra és emiatt a lelapulásra.

HAMVASÍTÓ, VAGY SZÍNPÓTLÓ SAMPON - ezek két hajmosás között képesek a szín karbantartására

TÖREDEZETT HAJRA VALÓ SAMPON - ha a haj erős fizikai hatások által rossz állapotba került pl.: sok vegyi munka, intenzív hajszárítás, hajsütés stb. KÉMIAILAG ,SZERKEZETILEG SÉRÜLT HAJRA VALÓ SAMPON - intenzív hajfestés, szőkítés, vékonyszálú haj túl vegyszerezése - itt általában a kondicionálóhoz előkészít, a lényegi részét a kezelésnek a kondicionáló, vagy hajkezelés végzi.

ANTI AGEING - meg akadályozza a hajszál "öregedését"

És még sok cég, sok féle szempont szerint rendszerezi a termékeit.

A drogériákban a termékek kiválasztásánál amire figyelj oda: SAMPON A FEJBŐRRE, KONDICIONÁLÓ A HAJRA VÁLASSZ !

AMENNYIBEN SZERETNÉD KIPRÓBÁLNI, HOGY MIT NYÚJT EGY PROFESSZIONÁLIS TERMÉK, GYERE BE A SZALONBA ÉS SEGÍTÜNK FELÉPÍTENI AZ OTTHONI HAJÁPOLÁST.