Ammonia és PPD mentes hajfestés

Ammonia sokat hallani róla, de kevesen tudják, hogy mi is ez és miért jó, ha nincs a haj festékben? Körülbelül 15 éve kezdődött a cégek vessző futása: ki tudja jobban lecsökkenteni az ammoniát a hajfestékben? Az ammonia segít kinyitni a hajat , hogy bent a festék jól tudjon dolgozni. Ha magas az ammonia a festék gyorsan dolgozik, a hajat világosabbá tudja tenni ezzel a legtöbb szín kialakulását segíti. Ellenben a haj külső része nyitva marad , ezért a szín jobban kopik és nehezebben kezelhető lesz. Ezért egy idő után a cégek elkezdték minden egyes színhez beállítani a minimálisra redukált ammonia szintet, ez nagy ugrás volt. Majd sok cég megpróbálta lecserélni más hasonló anyagra , de ez rosszabb volt, mivel az ammonia igen illékony, így pár perc múlva már nincs jelen, míg az ammoniát helyettesítő anyag a hatóidő végéig roncsolja a hajat !!! Az általunk használt ammónia mentes hajfestékek másként működnek teljesen, gyakorlatilag annyiban hasonlít, hogy ugyanúgy használjuk, de hajon és hajban kifejtett hatása teljesen más.

PPD - azaz PARAFENILÉNDIAMIN szép magyar nevén. A hajfesték általános festék anyaga. Világos hajszínekben kevesebb van, sötétben több. Igen allergén anyag.! A lakosság egy részének hajhullást okozhat! Egészségügyi hatása miatt folyamatosan csökkentik a festékekben. Sokan érzékenyek erre, ezért a festés utáni pár napban kellemetlen viszkető , húzódó érzésre panaszkodnak és nem gondolnak a PPD-re , mint kiváltó okra. Persze a festék tökéletes kimosása elengedhetetlen , hogy kitudjuk zárni az allergia szempontjából.

VAN MEGOLDÁS! Kb. két és fél éve használjuk az ammonia és PPD mentes hajfestékeket. Eleinte még kevés színért és sok kompromisszumért cserébe ápolt hajat és hihetetlen fényes, csillogó hajszíneket kaptunk. Ma már szinte kompromisszum mentessé fejlődtek ezek az anyagok. És miért jók ezek a hajfestékek? Nem roncsol, nem kopik, hihetetlen fénye van, a hajat kondicionálja, de nem akarom élezni, gyere és győződj meg róla! Ha bármi kérdés felmerült kérdezd meg nyugodtan.

Kis mamák és szoptatós anyukák nagy örömmel fogadják, hogy van alternatíva és nem kell lemondani a hajfestésről ebben a lelkileg amúgy is kényes időszakban.

Sokszor felteszik a kérdést, hogy ajánlható-e ebben az időszakban egyáltalán bármilyen vegyszer? Kényes kérdés. Mindig egyéni belátásra bízzuk a döntést. Hivatalosan semmilyen ellenjavallat nem ismert ezen anyagok irányába. A terhesség első hat hetében a vegyszerek belélegzése amitől biztosan érdemes óvakodni. Így az ammóniás festék is leginkább a terhes fodrászokra jelenthet veszélyt. Természetesen akinek egy cseppnyi ellenérzése is van annak nem javasoljuk a vegyszerek használatát . Amúgy is minden kismama  úgy szép ahogy van !